CA MAU PORTAL
Baked dried bumalo with tamarind sauce
Màu chữ


Dried bumalo is typical product of Cai Doi Vam town, Phu Tan district. Baked dried bumalo with tamarind sauce is a favorite dish of many people in Southern River.
 


Baked dried bumalo with tamarind sauce is a favorite dish of many people in Southern River.

 


In order to specify dried bumalo, the people making dried fish in Cai Doi Vam town, Phu Tan district have their own know - how. The experience to make dries fish here is to keep fish pure, wash cleanly to expose and expose on rig, catch sun fully. If do not catch sun fully, fish must be repacked and exposed to sun to avoid making dried fish black and bitter. People have to carry out maintenance procedures appropriately to ensure quality. The marvel, detail and industriousness in process of making dried bumalo is the secret to bring food product that is featured by Cai Doi Vam town, Phu Tan district and cannot mixed.

On holidays, Tet or having trip to Cai Doi Vam town, Phu Tan district, tourists often buy dried bumalo specialties as gift for relatives and friends.

 


Dried bumalo specialty in Cai Doi Vam town, Phu Tan district.


To make baked dried bumalo with tamarind sauce delicious, we should bake dried bumalo on coal stove that is going to fade, no fire tops; therefore, fish will be cooked and not burned. After baking, we can use pestle to pound gently and leave the whole fish, eat to tear to eat. Sauce is made from ripe tamarind that is mashed with fish sauce and a few more chili peppers to pungent. Sometimes, baked dried bumalo is used with fish sauce with mango that is cut into fibers, chili pepper vinegar in accordance with tatse of each person.

If you have the opportunity to enjoy the dried bumalo that is bake on coal stove, you will feel the sweet scent that is sweet from pure fish meat, slightly bitter from night dew mixing with sour, salty and sweet of tamarind sauce and ate with vegetables suh as salad dressings, coriander, cinnamon, etc. the people who enjoy will think immediately dried fish specialties from the coast of Cai Doi Vam, Phu Tan district, Ca Mau province.

 

image advertisement

Huyện Thới Bình

Dân số : 135,681 người

Diện tích : 636.4 km2

Huyện U Minh

Dân số : 101,815 người

Diện tích : 771.8 km2

Thành phố Cà Mau

Dân số : 222,991 người

Diện tích : 249.2 km2

Huyện Trần Văn Thới

Dân số : 189,126 người

Diện tích : 697.5 km2

Huyện Đầm Dơi

Dân số : 183,332 người

Diện tích : 810.0 km2

Huyện Cái Nước

Dân số : 138,444 người

Diện tích : 417,1 km2

Huyện Phú Tân

Dân số : 103,894 người

Diện tích : 448.2 km2

Huyện Năm Căn

Dân số : 65,719 người

Diện tích : 482,8 km2

Huyện Ngọc Hiển

Dân số : 77,819 người

Diện tích : 708.6 km2

image advertisement

Huyện Thới Bình

Dân số : 135,681 người

Diện tích : 636.4 km2

Huyện U Minh

Dân số : 101,815 người

Diện tích : 771.8 km2

Thành phố Cà Mau

Dân số : 222,991 người

Diện tích : 249.2 km2

Huyện Trần Văn Thới

Dân số : 189,126 người

Diện tích : 697.5 km2

Huyện Đầm Dơi

Dân số : 183,332 người

Diện tích : 810.0 km2

Huyện Cái Nước

Dân số : 138,444 người

Diện tích : 417,1 km2

Huyện Phú Tân

Dân số : 103,894 người

Diện tích : 448.2 km2

Huyện Năm Căn

Dân số : 65,719 người

Diện tích : 482,8 km2

Huyện Ngọc Hiển

Dân số : 77,819 người

Diện tích : 708.6 km2

Thông tin
Xem thêm
Thống kê truy cập
  • Số lượt Đang online: 1
  • Số lượt truy cập Hôm nay: 1
  • Số lượt truy cập Trong tuần: 1
  • Số lượt truy cập : 1

 

© Copyright 2008 Ca Mau Province - All Rights Reserved

Address: 02, Hung Vuong Street, District 5, Ca Mau Province

Phone: (0290) 3667.888 – Fax: (0290) 3837.951 – Email: banbientap@camau.gov.vn

 

 

ipv6 ready
Chung nhan Tin Nhiem Mang